Saját online áruházat nyitott a Kárpátia Borház

Saját online áruházat nyitott a Kárpátia Borház

 

A külhoni magyar borvidékek legkiválóbb borait felvonultató karpatiaborhaz.hu webáruház lehetőséget teremt arra, hogy a leendő vásárlók otthonuk kényelméből is válogathassanak a Kárpátia Borház egyedülálló felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki borkínálatából; hogy böngészhessenek az aktuális ajánlatok között; vagy éppen megismerjék, és újra „visszaszeressék” a Kárpát-medence történelmi borvidékeit és mai, elhivatott magyar borászainak remekeit.

A számítógépről, laptopról, táblagépről és telefonról egyaránt könnyen elérhető karpatiaborhaz.hu webáruházat úgy építették fel, hogy a vásárló minél könnyebben tájékozódhasson az adott kínálatról.

Az áruházban borrégiók, borfajták szerint is lehet keresni, ugyanakkor exkluzív, díszdobozos válogatások segítik azokat, akik e különleges borokkal megajándékozni szeretnének valakit. 

Az érdeklődők minden egyes terméknél megtalálják annak részletes adatait, érdekes háttérinformációkat tudhatnak meg az adott bort előállító pincészetről, sőt, értékelhetik is a terméket.

Azoknak, akik még ennél is könnyebben szeretnének választani, egy gyorsan áttekinthető, „lapozható” borkatalógus is rendelkezésére áll, az itt kiválasztott bor nevét az oldal keresőjébe beírva juthatunk el egyenesen a kiválasztott termékig.

Akár regisztrált vásárlóként, akár vendégként érkezünk a pénztárhoz, a vásárlás menete egyszerű és biztonságos.

\"\"

A Kárpátia Borház

A Kárpátia Borház a Kárpát-medencei - felvidéki, őrvidéki, kárpátaljai, partiumi, erdélyi és délvidéki - külhoni magyar borvidékek piacra segítését, értékesítését és színvonalas arculati megjelenését segítő nemzetpolitikai vállalkozás. A külhoni magyar történelmi borvidékek bemutatása mellett felvállalja, hogy nagykereskedésében, kiskereskedelmi hálózatában és webáruházában új piacokat teremt a külhoni magyar borászatok számára a Kárpát-medencében és egész Közép-Európában.

Hisszük, hogy a magyar bor határtalanul segítheti nemzetünket és képes sok tekintetben újraegyesíteni a Kárpát-medence energiáit. A bornak mindig is fontos szakrális szerepe volt a magyarok életében, megkérdőjelezhetetlen helyet töltött be a mindennapok egyéni és közösségi kapcsolatainak alakításában és megélésében. Valljuk, hogy a Kárpát-medence magyar borainak pótolhatalan nemzetösszetartó ereje van. Az elmúlt évek során a magyar bornak ezt az egyedülálló szerepét ismerte fel a Kárpát-medence Intézet, amely biztos hátteret nyújt a Kárpátia Borház program és vállalkozás elindításához. Programunk része a Kárpátia Borház Nagykereskedés, amely befogadója, bemutatója és segítője valamennyi külhoni magyar borász legjobb borainak, valamint külön figyelmet szentel a Belső-Magyarországi egyedi borkínálatnak is, a régi magyar szőlőfajtáktól a kéknyelű borok legteljesebb választékáig.

Vállalkozásunk fontos célkitűzése, hogy a bornagykereskedés mellett - a Kárpát-medence legfontosabb városaiban - Kárpátia Borház néven bortékákat hozzunk létre, amelyek Szegedtől Kolozsvárig színvonalas feltételeket biztosíthatnak különleges borkóstolóknak, kulturális, turisztikai programoknak és az egyedülálló magyar borvilág újjáépítésének.

 

Németh Miklós kiállítás a Művészetek Házában

Ruszton, a Művészetek Házában nyílt meg az a kiállítás, melyen „A vulkán festője“ címmel Németh Miklós, a magyar expresszionizmus mesterének képei láthatók. A világhírű művész alkotásait egy budapesti gyűjtő bocsátotta a galéria rendelkezésére. A kiállítás Catherine Sica kezdeményezésére jött létre, aki immár tizenhárom éve üzemelteti a házat. A restaurátor, festőművész már több alkalommal mutatott be magyar képzőművészek alkotásaiból álló kiállítást a varázslatos hangulatú, egykori borász ház falai között.

Catherine Sica legutóbbi budapesti látogatásakor ismerkedett meg Fórizs József műgyűjtővel, akinek privát gyűjteményét immár több mint száz Németh Miklós alkotás gazdagítja. A találkozás alkalmával született meg ennek a kiállításnak az ötlete.

Megnyitóbeszédet mondott Ottrubay Ágnes mecénás, a határon átnyúló szociális projekteket szervező Visfontis Egyesület vezetője.

A 2012-ben elhunyt festőt, grafikust Budapest városi folklórjának lírikus mesélőjeként tartja számon a művészvilág. Központi témái a városi táj, a dolgozó ember és a női test. Németh Miklós elsősorban kolorista, az élénk színek, a piros, a kék, a zöld festője. 1934-ben született Budapesten. 1953-1956 között a Márffy Akadémián tanult, majd különböző szabad-iskolákban képezte magát. Elutasítva a szocialista realizmust, Németh a nyugati stílusokhoz orientálta magát. A rendszerváltásig mellőzött alkotónak számított, majd 1990-1998 között a Budai Művészcsoport főtitkári tisztségét töltötte be.

Húsz pár gólya érkezett idén a városba, már kikeltek a fiókák

A Fertő-parti Ruszt a “gólyák városa”, így nem lehet csodálkozni azon, hogy a helyi gólyavédő egyesület élénk figyelemmel kíséri a történelmi belváros házainak kéményén fészkelő madarakat. A gólyák Ruszton idegenforgalmi látványosságnak minősülnek. Idén kicsit később érkeztek meg a gólyák, de az első fiókák már kikeltek. Kfészekben is vannak már fiókák: az egyikben négy, a másikban két kisgólyát nevelnek a szülők. A remények szerint, a többi fészekben is készülődnek már, ezekbe május végére vagy június elejére érkezhetnek meg az utódok. Egyébként nagy az öröm, mert idén 20 pár gólyát számláltak meg, míg tavaly csak 16 pár költözött a városba. Ezen túl is van örömhír: egy 40 éve üresen álló fészket idén végre elfoglalt egy gólyapár, s vélhetően itt is lehet majd utódokra számítani.

Öt gólya egyébként a hideg évszakban is Ruszton maradt, de az egyesület már idejekorán felkészült a madarak érkezésére. Hogy a “szálláshelyek” minősége megfeleljen a kívánalmaknak, emelődarus kocsival érték el a fészkeket, hogy felújítsák és fertőtlenítsék őket.

A gólyák webkamerán keresztül ide kattintva figyelhetők meg: http://www.rust.or.at/webcam/page/storch.html